Fysik

øvelse - partikelfysik

09. oktober 2018 af laura3334 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi er lige startet på emnet partikelfysik og har fået denne opgave for. Men jeg ved ikke helt hvordan man løser den. Håbder der er nogle der ville hjælpe mig med at komme i gang

Vedhæftet fil: øvelse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Hvis én proton vejer 938 MeV/c^2 og 1 eV = 1.602*10^-19 J, hvad kunne det så tænkes at 2.0*10^11 protoner vejer?
(Husk c = 299792458 m/s)

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Massen af en enkelt proton er i kg givet ved

                                   \begin{align*} 938\tfrac{\text{MeV}}{c^2} &= \frac{938\cdot10^6\,\text{eV}\cdot1.602\cdot10^{-19}\tfrac{\text{J}}{\text{eV}}}{(299792458\tfrac{\text{m}}{\text{s}})^2} \\ &= 1.67\cdot10^{-27}\,\text{kg} \end{align*}

Hvorfor at massen af de 2.0*10^11 protoner er

                               2.0\cdot10^{11}\cdot1.67\cdot10^{-27}\,\text{kg} = 3.34\cdot10^{-16}\,\text{kg}


Svar #3
10. oktober 2018 af laura3334 (Slettet)

Hvis man skal sammenligne massen af protonerne med vægten af en flue, hvad kan man så sige? Hvis protonerne havde en masse på 1.65 * 10^-12

Og tak for hjælpen i øvrigt


Skriv et svar til: øvelse - partikelfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.