Matematik

Bestem k ved en funktion -hjælp

11. oktober 2018 af LeRetardoEinsteino (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp her, da jeg er lidt stuck selv :/

- En funktion er givet, hvor k er et ukendt tal: f(x)=x^2-2x+k

a) Bestem k så f(x) har ét nulpunkt

b) Argumentér for at f(x) er den samme afledte funktion, uanset værdien af k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2018 af StoreNord

a)  Hvis diskriminanten er nul, har funktionen kun eet nulpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2018 af PeterValberg

Funktionen er en andengradsfunktion efter modellen

f(x)=ax^2+bx+c

a) hvis der skal være netop ét nulpunkt, så skal diskriminanten d være lig med 0
    bestem diskriminanten som:

d=b^2-4ac

du skal således løse ligningen:

(-2)^2-4\cdot 1\cdot k=0

b) differentier f og indse, at k forsvinder, dermed er værdien for k ligegyldig
    i forhold til den afledede funktion f'

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. oktober 2018 af LeRetardoEinsteino (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Bestem k ved en funktion -hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.