Fysik

HASTER ;(

12. oktober 2018 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg er i gang med en aflevering, men mangler kun denne opgave og ved slet ikke hvad jeg skal udregne den 

Vedhæftet fil: Aflevering 8.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Spm. 1:

P = 13 TeV * 1,0*107 s-1 = 13 * 1012 * 1,602176565*10-19 J * 1,0*107 s-1 = 21 W

Spm. 2:

P*t = m*c*ΔT  <=>

t = m*c*ΔT/P

t = 0,150 kg * 4210 J/(kg*oC) * (100oC - 25oC) / 21 W = 2274 s = 37m 54s


Svar #2
12. oktober 2018 af rikke0227 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Sidste spørgsmål hvordan ser formlen ud til spm 1. fordi lige pludselig ganger du noget på


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg bruger vel formlen

P = E/t

Altså effekten er lig med den afsatte energi pr. tid. Så jeg tager energien pr. kollision og ganger med antallet af kollisioner pr. tid, så giver det hvor meget energi der bliver afsat pr. tid.

Så regner jeg også om på enhederne for at få det til at give J/s, det er nemlig det samme som W. Først regner jeg TeV om til eV:

1 TeV = 1012 eV

Så regner jeg eV om til J:

1 eV = 1,602176565*10-19 J


Skriv et svar til: HASTER ;(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.