Matematik

PLEEAASE HJÆLP

14. oktober 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er nogen der please kan hjæple mig med at løse den opgave skal aflevere idag, den går ud på at man skal kombinerere regneregler (differentialregning).

Jeg vil gerne se mellemregningerne.

tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Hvis det er y´ du skal finde, skal den første se sådan ud

f(x) = 1/x + x   omskriv til

 y = x-1 + x

y´ = -1 x-1-1  +1 x1-1

y´= -1 x-2 +1 x0

= -1/x2 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Hvis det er y´du skal finde, skal den anden se sådan ud

f(x) = √x - x3  omskriv til

 y = x1/2 - x3

y´ = 1/2 x1/2 -1  - 3 x3-2

y´= 1/2 x-1/2 - 3 x2

y´= 1/2x1/2 - 3 x2


Skriv et svar til: PLEEAASE HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.