Matematik

Parabel

15. oktober 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!
Hvilken formel skal jeg bruge til at bestemme a og b?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: parabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2018 af mathon

\textup{En parabel }y=ax^2+bx+c\textup{, der har nulpunkterne }r_1 \textup{ og }r_2
\textup{ kan faktoriseres:}
                               \small y=a(x-r_1)(x-r_2)
\textup{i anvendelse:}
                               \small \textup{P:}\quad y=a(x-2)(x-4)

                               \small \textup{P:}\quad y=a(x^2-6x+8)\qquad 8a=4\Leftrightarrow a=\tfrac{1}{2}

                               \small \textup{P:}\quad y=\tfrac{1}{2}x^2-3x+4

                               \small \textup{P:}\quad y=\tfrac{1}{2}x^2+(-3)x+4


Svar #3
15. oktober 2018 af Stjerneskud2016

Mange tak!

Jeg forstår at i linje 2 er det den måde funktionen i stedet kan skrives som vha faktorisering, men jeg forstår ikk e hvad du gør i linje 3. Vil du forklare?

mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2018 af mathon

                               \small \small \textup{P:}\quad y=ax^2-6ax+8a\qquad 8a=4\Leftrightarrow a=\tfrac{1}{2}

                               \small \textup{P:}\quad y=ax^2-6ax+8a

                               \small \textup{P:}\quad y=\tfrac{1}{2}x^2-3x+4

                               \small \textup{P:}\quad y=\tfrac{1}{2}x^2+(-3)x+4


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.