Matematik

Maksimal afvigelse

17. oktober 2018 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en herinde der kan hjælpe mig med denne opgave. Ved ikke hvordan jeg skal igang

Det oplyses, at alle de afledede af arcsin er voksende på [0 ; 1/2]
Hvilken maksimal afvigelse garanterer TL Korollar 11.2.2 af 6b = 6T3f(1/2) som en tilnærmelse til π.

11.2.2 Korollar   Antag at f og dens n+1 første deriverte er kontinuerlige på intervallet [a, x]. La M være et tall slik at |f(n+1)(t)|≤ M for alle t mellom a og x. Da er

Rnf(x)<= M/(n+1)!*x-a^n+1

Oplysningen fra forrige opgaver:
f(x)= arcsin(x)
T3f(x) = x +(1/6) * x3  dvs. i a=0
6b = 6T3f(1/2)= 3.125000


Svar #1
19. oktober 2018 af sajana

nogender kan hjælpe. ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse opgaven


Skriv et svar til: Maksimal afvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.