Kemi

pH

17. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igår spurgte jeg hvordan man kan finde pH hvis det er det eneste man har er konc. man har ikke pka ved: 

Jeg skal finde pH ved en 0,010 M saltsyre og 0,0010 M saltsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

Saltsyre er helt dissocieret
hvoraf:
                                   \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left ( c_a \right )

                                      \small pH=-\log\left ( 10^{-2} \right )=2 

                                      \small pH=-\log\left ( 10^{-3} \right )=3 


Svar #2
17. oktober 2018 af hellokitty3

Men hvorfor Er det en ændring på pH altså hvis man tage udgangspunkt i pH skalaen

Svar #3
17. oktober 2018 af hellokitty3

...


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.