Kemi

Fældningsreaktion

20. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der kan hjælpe mig med 5.1 og 5.2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2018 af mathon

Fordi Zn^{2+} i vand danner kompleksionen \left [Zn(H_2O)_6 \right ]^{2+}
som med OH^- danner  \left [Zn(H_2O)_5OH \right ]^{+} og \left [Zn(H_2O)_4(OH)_2 \right ]


Svar #2
20. oktober 2018 af hellokitty3

Hvad med 5.1?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2018 af mathon

                Zn(OH)_2\qquad\textup{er tungt opl\o seligt.}


Svar #4
20. oktober 2018 af hellokitty3

Men hvordan opskrive man fældningsreaktiobet for opløsning af bundfaædet syre og base

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2018 af mathon

Jeg huskede forkert. Der dannes \left [Zn(H_2O)_4 \right ]^{2+}

I vandig opløsning hydratiseres Zn^{2+}\quad:

                      Zn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; Zn{(H_2O)_4}^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\quad\textup{tetraaquozink(II)-ion}
Denne ion er en svag syre med pK_{s1}=9.6

                      Zn{(H_2O)_4}^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; Zn{(H_2O)_3OH}^{+}

Med stærk base i underskud fældes Zn^{2+} \left ( \textup{eller } Zn{(H_2O)_4}^{2+} \right ) som amfotert zinkhydroxid, Zn(OH)_2.

Med stærk base i overskud opløses det først udfældede Zn(OH)_2 igen
under dannelse af zinkation:

                      Zn(OH)_2\; _{\textit{(s)}}\; +\;OH^-\; _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;\underset{farvel\o s}{ \underbrace{Zn(OH)O^-}}\; _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\; _{\textit{(l)}}


Skriv et svar til: Fældningsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.