Matematik

Parablens symetri og topunkt

20. oktober 2018 af Mathias001266 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hjælp hjælp
Vedhæftet fil: 20181020_135216.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2018 af ringstedLC

Opg. 3

\begin{align*} p(x) &= 3\cdot \left ( x+1 \right )^2-5\\ omskrives\;til:\\ p(x) &= ax^2+bx+c\Downarrow\\ Top_{(x, y)} &=\left ( \frac{-b}{2a},\;\frac{-d}{4a} \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2018 af mathon

Opgave 5:
                      \textup{krumningen for en plan kurve y=f(x):}

                                      \small \kappa (x)=\frac{\left | f{\, }''(x )\right |}{\left [1+(f{\, }'(x))^2 \right ]^{\frac{3}{2}}}

                      \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|} \hline \textup{parabel}&&&\kappa (x)=\frac{\left | f{\, }'' (x)\right |}{\left [ 1+(f{ }'(x))^2 \right ]^{\frac{3}{2}}}\\ f(x)&f{}'(x)&f{}''(x)&\\ \hline x^2&2x&2&\frac{2}{(1+4x^2)^{1.5}}\\ \hline -2x^2&-4x&-4&\frac{4}{\left [ 1+16x^2 \right ]^{1.5}}\\ \hline \tfrac{1}{2}x^2&x&1&\frac{1}{\left [ 1+x^2 \right ]^{1.5}}\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2018 af mathon

Opgave 3:
       \small \textup{toppunktsligningen:}
                                          y=a(x-h)^2+k               
                                          y=3(x-(-1))^2+(-5)
       \small \textup{har toppunkt:}
                                          \small T=(-1,-5)


Svar #4
21. oktober 2018 af Mathias001266 (Slettet)

Hva med opgave 1, 2 og 4

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2018 af mathon

Opgave 4:
                        \small \small \begin{array}{rcl} p(x)&=&3(x-2)^2+4\\ p(x)&=&3(x^2-4x+4)+4\\ p(x)&=&3x^2-12x+12+4\\ p(x)&=&3\cdot x^2+(-12)\cdot x+16 \end{array}


Svar #6
21. oktober 2018 af Mathias001266 (Slettet)

Hvordan kan du få den til at blive 12x eller 12

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2018 af ringstedLC

#6: Der er ganget ind i parentesen.


Skriv et svar til: Parablens symetri og topunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.