Fysik

nyttevirkning af stearinlys

22. oktober 2018 af theorumle (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej alle sammen. 

jeg skal skrive en fysik rapport men jeg sider fast i hvordan jeg skal udregne hvadnyttevirkningen er af et stearinlys.  

her er alle udregningerne:

det startede med at veje 10 gram. 

efter ti min med stearinlyset tændt vejede det 9,91 gram


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af SuneChr

Vi skal vel have stearinlysets vægt som funktion af tiden.
Vi benytter den lineære funktion
              y = ax + b
hvor y er lysets vægt i g og x er tiden i min efter lyset blev tændt.
Vi løser derfor
            10 =   a·0 + b
         9,91 = a·10 + b
Forskriften er da
        y = - 0,009·x + 10
Efter 18 - 19 timer vil lyset være udbrændt, hvorfor?


Skriv et svar til: nyttevirkning af stearinlys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.