Matematik

monotonillinje hjælp

23. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Eftersom jeg ikke har mulighed, at spørge min lære om dette er rigtig, vil jeg gerne høre jers svar, Er min første opgave med monotonillinje 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Nej, den er ikke korrekt. For det første har

      •   f har lokalt maksimum i x = -3, x = 0 og x = 4
      •   f har lokalt minimum i x = -2 og x = 3

og for det andet givet det ikke mening at du angiver x=4 før du angiver x=2.


Svar #3
23. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Mange gange tak for dit hurtige svar "swpply". :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vedhæftet fil:monotonilinje.png

Svar #5
23. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Den måde vil jeg huske til en anden gang :) guuoo2


Svar #6
23. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Udfra dette skal jeg besteme  funktionens monotoniforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2018 af swpply (Slettet)

\begin{align*} &\underline{x\hspace{19pt}:\qquad\qquad -3 \qquad\qquad -2 \qquad\qquad 0 \qquad\qquad 3 \qquad\qquad 4 \qquad\quad} \\ &f^\prime(x): \quad\ + \qquad\ \ 0 \qquad -\qquad 0 \quad\ + \quad\ \, 0 \quad\ - \quad\ 0 \quad\ + \quad\ 0 \\ &f(x)\,:\quad\ \nearrow\ \ \quad\text{max} \quad\ \searrow \quad\,\text{min}\quad \nearrow \ \text{max}\ \ \searrow\ \ \text{min}\ \nearrow\ \ \text{max}\ \searrow \end{align*}

\quad

Hvorfor at funktionen f er voksende på 

                                             (-\infty,-3]\cup[-2,0]\cup[3,4]

og aftagende på

                                              [-3,-2]\cup[0,3]\cup[4,\infty).


Skriv et svar til: monotonillinje hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.