Matematik

procent

23. oktober 2018 af Brugforhjælp112 - Niveau: 7. klasse

hvor meget er 5 i forhold til 25

jeg er ikke helt sikker om jeg har regnet det ud rigtig for når jeg taster det ind på lommeregner får jeg det til 3.

jeg regner det ud sådan her (5/25)*100 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

5 i forhold til 25 er

5 / 25 = 0.2 = 20%


Svar #2
23. oktober 2018 af Brugforhjælp112

jeg forstår det ikke helt vil det så sige at 15 i fohold til 150 er 0,1


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

0,1 betyder at for hver gang du har 1 i den store gruppe på 150, så har du 0.1 i den lille gruppe på 15.

F.eks hvis du har 10 liter kaffe og 150 liter cola, så er der 0.1 liter kaffe for hver 1 liter cola.


#4 10 er forkert, men 10% kan man sige da 10% = 10 / 100 = 0.1.


Svar #4
23. oktober 2018 af Brugforhjælp112

er svaret så ikke 10


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2018 af exatb

Hvis 25 er 100 procent hvor mange procent udgør da 5?

25/100 = 5/x

Under 25 står de 100 procent, under 5 står det procenttal vi søger. Find x af ligningen.

Gang med x på begge sider

25*x/100 = 5*x/x

25*x /100 = 5

25*x = 5*100

x = 5*100/25

x = 500/25

x = ?


Svar #6
23. oktober 2018 af Brugforhjælp112

20


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2018 af mathon

                              \small \frac{5}{25}=\frac{5\cdot 4}{25\cdot 4}=\frac{20}{100}=20\%


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.