Fysik

hjælp!

23. oktober 2018 af mads211 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, alle jeg er helt lost..... 

der er mange formler og jeg ved ikke hvilken en skal jeg bruge?

En sten kastes lodret op i luften med begyndelseshastigheden 12 m/s

A.  Hvor højt. Kommer stenen op?

B. hvorlang tid går der, inden den når sit højeste punkt.

Hvad er stenens fart efter  1 sekund forløb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af peter lind

A. Brug energibevarelse E = ½mv2+mgh = konstant

B;  h = -½gt2

v =v0-g*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Tyngdekraften er 9.81 m/s2 så efter 1s er farten 12 - 9.82 = 2.18 m/s


Svar #3
23. oktober 2018 af mads211 (Slettet)

#1

A. Brug energibevarelse E = ½mv2+mgh = konstant

B;  h = -½gt2

v =v0-g*t

nårh, jeg tænt at man skal bruge disse formler 

http://www.e-formel.dk/view/Bevaegelsesligninger-med-konstant-acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2018 af peter lind

Bortset fra den første er det også de formler jeg bruger med a=g=9,82m/s2 og s0=h0=0


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.