Fysik

anyone can help?

23. oktober 2018 af mads211 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bil kører 90 km/t og bremser hårdt op. Bilen kører herefter 30 m, inden den holder stille.

A. hvor stor er acceleration under opbremsningen?

B. hvor lang tid går der inden  farten er nede på 60 km/t

Hvor lang tid går der inden bilen holder stille?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2018 af peter lind

A.  a*s = ½v2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Start med at regne hastigheden om til meter pr sekund.

Benyt så, at vejlængden * accelerationen = ½ hastigheden i anden: s * a = ½ v2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2018 af mathon

              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

              \small \small a=\frac{0^2-{v_0}^2}{2\cdot \Delta s}

              \small a=\frac{-\left ( 25\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot\left ( 30\; m \right )}

              \small a=-\tfrac{125}{12}\; \tfrac{m}{s^2}


Svar #4
23. oktober 2018 af mads211 (Slettet)

#3

              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

              \small \small a=\frac{0^2-{v_0}^2}{2\cdot \Delta s}

              \small a=\frac{-\left ( 25\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot\left ( 30\; m \right )}

              \small a=-\tfrac{125}{12}\; \tfrac{m}{s^2}

mange tak hvad med c? er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2018 af peter lind

brug s=½a*t2


Svar #6
23. oktober 2018 af mads211 (Slettet)

#5

brug s=½a*t2

men hvorfor må v0 være=0m/s, og ikke=12m/s


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2018 af peter lind

Det er ligegyldig om du sætte begyndelsesbetingelserne til v=0 og slutbetingelsen til 12m/s eller omvendt


Skriv et svar til: anyone can help?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.