Matematik

ligninger

24. oktober 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

forklar, hvordan man løser ligninger af 1.grad, hvordan man angiver løsninger og hvordan man kan kontrollere dem i geogebra. hvilke regler gælder der for løsning af ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

1: Hvordan man løser ligninger af 1.grad,

ax+b=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

2: hvordan man angiver løsninger  og hvordan man kan kontrollere dem i geogebra

2/5x+4=30-4/3x.

Nu siger jeg bare, at brøkerne er 15. Så er du nød til at gange alle led med 15 

2/5x+4=30-4/3x <-> 15\cdot 2/5+15*4=15*4=15*30-15*4/3x <->

6x+60=450-20x <->26x=390 <-> x=15


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

3:Hvilke regler gælder der for løsning af ligninger

Man må lægge det samme tal til, trække det samme tal fra, gange med det samme tal og divdere med det samme tal på begge sider af lighededstegnet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Man må divdere med det samme tal på begge sider af lighedstegnet:

 7x=189 <-> x=189/7


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2018 af ringstedLC

#3 og #4: Man må udføre alle legale regneoperationer, sålænge det gøres på begge sider af lighedstegnet.

HUSK: Det er ikke legalt at dividere med nul.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.