Matematik

Polynomier

24. oktober 2018 af WaranyaCM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl, der gider og forklare mig hvordan resultatet kan blive t=0.871 ?? 

Fra et punkt, der ligger 6.5 m over jorden, kastes en kugle lodret nedad med begyndelseshastigheden 3.2 m/s. Efter tiden t (sekunder) er kuglen faldet stykket 4.7*t2+3.2*t (meter)

- Til hvilket tidpunkt rammer kuglen jorden?

Resultatet skal være = t=0.871


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrcl} \textup{i jordniveau g\ae lder:}&6.5&=&4.7t^2+3.2t\\\\ &4.7t^2+3.2t-6.5&=&0\qquad t>0\\\\ &t&=&\frac{-3.2+\sqrt{3.2^2-4\cdot 4.7\cdot (-6.5)}}{2\cdot 4.7} \end{array}


Svar #2
24. oktober 2018 af WaranyaCM (Slettet)

Tusind tak for svaret ...
- Håber at du får et forsat god dag :-)

Svar #3
24. oktober 2018 af WaranyaCM (Slettet)

Jeg har efter beregnet tallene og kom frem til at det giver 0.883 og ikke 0.871 ?? 

Og når man indsætter den i formlen: 4.7*t2+3.2*t  = 6.225 og ikke 6.5 ??

Kan du måske forklare yderligere :D 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2018 af mathon

...med redigeret begyndelseshøjde:

             \small \small \begin{array}{lrcl} \textup{i jordniveau g\ae lder:}&6.225&=&4.7t^2+3.2t\\\\ &4.7t^2+3.2t-6.225&=&0\qquad t>0\\\\ &t&=&\frac{-3.2+\sqrt{3.2^2-4\cdot 4.7\cdot (-6.225)}}{2\cdot 4.7} \end{array}


Svar #5
24. oktober 2018 af WaranyaCM (Slettet)

Hvordan når man frem til tallet 6.225 ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2018 af mathon

Hvis t = 0.871, har begyndelseshøjden været 6.353 m.


Svar #7
25. oktober 2018 af WaranyaCM (Slettet)

Tak for hjælpen ... jeg har fundet ud af det :)

Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.