Fysik

startstemperatur

25. oktober 2018 af Teriperry - Niveau: B-niveau

på et jernværk smelter man jern om. jern har en specifik varmekapacitet på c=452j/kg*K og en smletevarme på L = 275 Kj/Kg. smeltetemperaturen for jern er T =1538 grader. hvor meget brunkul (brændværdi B = 16,5 Mj/Kg) skal man bruge for at smelte 1 tonsjern med en startstemperatur på T= 20 grader, hvis der er en nyttevirkning i anlægget på n=75%?

har ingen ide hvordan jeg sætter tallende ind i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af mathon

   \small \begin{array}{llclcr} \textup{opvarmning:}&E_{opv}&=&\left ( 10^3\; kg \right )\cdot \left ( 0.452\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (1538-20)K \right )&=&686,136.00\; kJ\\ \textup{smeltning:}&E_{smelt}&=&\left ( 10^3\; kg \right )\cdot \left ( 275\; \tfrac{kJ}{kg} \right )&=&\underline{275,000.00\; kJ}\\ \textup{nytteenergi:}&&&&&961,136.00\; kJ\\ \textup{energiforbrug:}&E_{forbrugt}&=&\frac{961,136.00\; kJ}{0.75}&=&1,281,514.67\; kJ\\\\ \textup{brunkulsbehov:}&m&=&\frac{1281.51467\; MJ}{16.500\; \tfrac{MJ}{kg}}&=&77.67\; kg \end{array}


Skriv et svar til: startstemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.