Matematik

Bestem, hvor mange procent y ændres med, når x vokser med 20%

25. oktober 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære forum.

Jeg skal besvare følgende opgave: 

En sammenhæng er givet ved

y=10\cdot x^{-0.8}, x>0.

a) Bestem, hvor mange procent y ændres med, når x vokser med 20%.

Hvordan skal jeg gøre?

Tak på forhånd!

-Imhotep

Vedhæftet fil: Screenshot (76).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2018 af mathon

Brug:
                     \small \small 1+r_y=(1+r_x)^a

                     \small \small \small 1+r_y=1.20^{-0.8}=0.8643

                     \small \small \small r_y= \frac{p_y}{100}=1.20^{-0.8}=0.8643-1=-0.1357

                     \small \small p_y=-0.1357\cdot 100

                     \small p_y=-13.57\%


Skriv et svar til: Bestem, hvor mange procent y ændres med, når x vokser med 20%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.