Matematik

Gradientvektoren og tangentligning

25. oktober 2018 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har en afleveringsopgave til imorgen, og er næsten færdig med den, men sider fast med "endelsen".

Opgave lyder:

Use the normal gradient vector to write an equation of the line (or plane) tangent to the given curve (or surface) at the given point P.

x^{\frac{1}{3}}+y^{\frac{1}{3}}+z^{\frac{1}{3}}=1; P(1,-1,1)

Jeg har Fundet frem til:

\triangledown f(P)=<\frac{1}{3},\frac{1}{3},\frac{1}{3}> 

(Jeg vidste ikke hvordan man skrev en vektor med tre punkter ind) 

Jeg har så et problem med indsætning i tangentensligning, da jeg får en forkert resultat.

Er der nogen som kan hjælpe.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af AMelev

Er det ikke en tangentplan, du har? 
\frac{1}{3}(x-1)+\frac{1}{3}(y+1)+\frac{1}{3}(z-1)=0


Skriv et svar til: Gradientvektoren og tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.