Matematik

forklaring af tal og bestem

27. oktober 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med disse to opgaver?

Massen af et bestemt radioaktiv stof antager som funktion af tiden. der er følgende sammenhæng mellem massen af det radioaktive stof og tiden t.

f(t) = 12 *0,97t

hvor f(t) er massen af det radioaktive stof målt i gram. og t er antal år efter 2014

a) forklar hvad tallene 12 og 0,97 fortæller om udviklingen i massen af det radioaktive stof.

b) bestem halveringstiden for massen af det radioaktive stof.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2018 af mathon

b)
                 \small \small T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{\ln(0.97)}=\frac{\log(\frac{1}{2})}{\log(0.97)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2018 af AMelev

a) f er en eksponentiel vækst f(t) = b·ax.
b = f(0) altså startværdien
a er fremskrivningsfaktoren og a = 1 + r, hvor a er vækstraten (den procentvise tilvækst i decimaltal). Hvis r > 0, er der tale om en forøgelse, hvis a < 0, er der tale om en formindskelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2018 af mathon

a er fremskrivningsfaktoren og a = 1 + r, hvor r er vækstraten (den procentvise tilvækst i decimaltal). Hvis r > 0, er der tale om en forøgelse, hvis r < 0, er der tale om en formindskelse.


Skriv et svar til: forklaring af tal og bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.