Matematik

Bestem konstanterne og tid

27. oktober 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej nogle der kan hjælpe? jeg ved at i  opgaven har man antaget en eksponentiel model (formel) hvor b er begyndelsesværdien

I en model for kinas andel af verdensøkonomien antages det at

g(t)= 3,7*1,081t 

hvor g(t) betegner kinas andel af verdensøkonomien, målt i procent, til tidspunktet t, målt i antal år efter 1999.

a) beskriv hvad konstanten 3,7 og 1,081 fortæller om udviklingen i kinas andel af verdensøkonomien.

b) bestem den tid der går før kinas anden af verdensøkonomien er fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2018 af peter lind

a) beregn g(0) altså tiden svarende til år 1999

b) beregn g(t+1)/g(t). Det bemærkes at udtrykket er uafhængig af t


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2018 af mathon

a)
         \small 3.7\%\textup{ er Kinas andel af verdens\o konomien i 1999.}

         \small 1.081\textup{ er fremskrivningsfaktoren efter 1999.}

         \small \tfrac{p}{100}=1.081-1=0.081

         \small p=8.1\textup{ er den \aa rlige v\ae kstprocent.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2018 af mathon

b)
         \small \small \small T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(1.081)}=\frac{\log(2)}{\log(1.081)}

    


Skriv et svar til: Bestem konstanterne og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.