Matematik

Anyone?

28. oktober 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = √x-2

1. Bestem en ligning for tangenten til grafen for x = 4.
2. Bestem vinklen mellem tangenten og x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af janhaa

1:

f' ' (4) = sqrt(2)/4

P = (4, sqrt(2))

y(T) = (sqrt(2)/4)*x

2:

vinkel: arctan(sqrt(2)/4) = 19,5 degrees


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2018 af StoreNord

#0
1)    Du skal jo bare differentiere                   f(x) = x0.5 - 2
       og så indsætte i tangentformelen
https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2018 af StoreNord

OBSSkærmbillede fra 2018-10-28 19-44-43.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2018 af ringstedLC

1.

\begin{align*} y&=f'(x)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \;,\;\left ( x_0,y_0 \right ) =\left ( 4,f(4) \right ) \end{align*}

2.

\begin{align*} v&=\tan^{-1}\left ( \left | f'(4) \right | \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2018 af AMelev

#0
ad #2 Hvis du ikke kender formlen tan(v) = a, for vinklen v mellem linjen y = ax + b og vandret, kan du anvende formlen for vinkel mellem to vektorer på de to retningsvektorer vandret: (1,0) og tangent: (1,f '(4)).


Skriv et svar til: Anyone?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.