Matematik

Hjælp

29. oktober 2018 af Hejeaf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har meget brug for hjælp til denne opgave!

En trigonometrisk funktion f er givet ved

f(x)=3sin(2x+0,7)+1

a. Bestem en ligning til tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3))

b. Bestem største og mindsteværdi samt perioden for f

Tak for hjælpen på forhånd:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2018 af peter lind

a,  Tangentens ligning i (x0, f(x0)) er f'(x0)(x-x0) + f(x0)

b. benyt at sinus har størseværdien 1 og mindsteværdien -1 og at sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2018 af AMelev

a) Husk at regne i rad.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af mathon

         \small \begin{array}{lrclcrclrcl} \textup{funktion:}&f(x)&=&3\sin(2x+0.7)&&f(3)&=&3\cdot \sin(2\cdot 3+0.7)&&=&1.215\\\\ \textup{afledt funktion:}&f{\, }'(x)&=&3\cos(2x+0.7)\cdot 2&&&=&6\cos(2x+0.7)\\\\ &f{\, }'(3)&=&6\cos(2\cdot 3+0.7)&=&5.486\\\\ \textup{tangent i (3,f(3)):}&y&=&f{\, }'(3)x+\left ( f(3)-f{\, }'(3)\cdot 3 \right ) \end{array}           


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{perioden for f:}}
                             \small 3\sin(2\cdot x+0.7)=3\sin(2\cdot \left (x_o+ \Delta x \right )+0.7)=3\sin(2\cdot x_o+0.7+2\Delta x)

\small \textup{hvor}
                             \small 2\Delta x= 2\pi

                             \small \Delta x= \pi


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.