Matematik

Vinkel

31. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hjælp til denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2018 af peter lind

Find retningsvinklen for l of find dens vinkel med akserne ide v = |v|( cos(u), sin(u) ) er retningsvinklen for x aksen. Gentag for m

Vinklen mellem vektorene er vinklen mellem retningsvektorene


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2018 af mathon

En retningsvektor for 
m er:
                     \small \overrightarrow{r}=\widehat{\overrightarrow{n}}=\widehat{\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2018 af AMelev

En smutter i #3: Det er retningsvektoren for l, der er angivet. Retningsvektoren for m fremgår direkte af parameterfremstillingen.

Alternativt til metoden i #2 kan du anvende formlen for vinkel mellem vektorer (med skalarprodukt), idet 1.aksen har (1,0) som retningsvektor og 2.aksen har (0,1) som retningsvektor.


Svar #5
31. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvordan laver jeg opg. c

jeg kan bruge formlen med vinkel mellem to linjer men skalaproduktet giver 0, hvilket ikke giver mening. Er der nogle der kan hjælpe mig med den opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2018 af mathon

En retningsvektor for 
l er:
                     \small \overrightarrow{r}=\widehat{\overrightarrow{n}}=\widehat{\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2018 af peter lind

#5 Det giver da god mening. Hvis skalarproduktet er 0, står de vinkelret på hinanden


Svar #8
31. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet)

hov det er min fejl. Så vinklen mellem de to linjer er 90°


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2018 af mathon

...nemlig! :-)


Skriv et svar til: Vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.