Matematik

fortegnsvariation, monotoniforhold og ekstrema

01. november 2018 af linejie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med fortegnsvariation, monotoniforhold og ekstrema? Jeg forstår det ikke helt, og jeg har prøvet, men kan ikke få det til at give mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af 123434 (Slettet)

Nulpunkter er der hvor parablen skærer x-aksen.
Nulpunkterne kan findes ved at sætte x=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2018 af 123434 (Slettet)

Monotoniforhold kan findes ved f'(x)=0

Svar #3
01. november 2018 af linejie (Slettet)

Jeg har ikke brug for hjælp til nulpunkter det har jeg lavet. Jeg skal aflæse det på grafen også tage et billede af det. Jeg har brug for noget hjælp til at besvare det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2018 af 123434 (Slettet)

Løs f'(x)=8x-2.5x^1.5=0

Svar #5
01. november 2018 af linejie (Slettet)

man jeg skal jo bare aflæse det på grafen, så havde jeg altså ikke tænkt at man skulle løse noget.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2018 af mathon

                     solve(8x-2.5x^1.5=0,x)                

                        \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\10.24 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vedhæftet fil:fig.png

Skriv et svar til: fortegnsvariation, monotoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.