Matematik

funktionskrift

02. november 2018 af hjelp12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej, det er første gang jeg er her inde og jeg har et problem/spørgsmål:

jeg har denne opgave hvor jeg skal skrive hvordan jeg beskriver hvordan jeg finder en funktionskrift, funktionen er ( -2x + 3 ), så er der en graf til, men jeg hved ikke hvordan jeg ska forklare hvordan det.

håber i forstår og vil svar hurtigst mugligt, tak!

Vedhæftet fil: Skærmbillede (9).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2018 af StoreNord

Lokaliser et præcist punkt på grafen.  For eksempel  (-1,5).
Hvis du følger grafen sådan at y blir 4 mindre, så blir x 3 større.
Hældningen a er således -4:2 = -2.

Grafens afsæt på y-aksen er 3.

Derfor er funktionen  f(x) = -2x+3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2018 af peter lind

Du skriver at du får de og de målepunkter på linjen og deraf finder du at hældningen af linjen er -2 , med beregnig af hældningskoefficiente tilføjet og konstanten er 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2018 af mathon

eller aksekæringsformlen:

                      \small \frac{x}{\tfrac{3}{2}}+\frac{y}{3}=1

                      \small \frac{2x}{3}+\frac{y}{3}=1

                      \small 2x+y=3

                      \small y=-2x+3


Svar #5
03. november 2018 af hjelp12 (Slettet)

hvad betyder hældning, eller hvad er hældning?


Svar #7
04. november 2018 af hjelp12 (Slettet)

her er de ord som jeg ikke helt forstår:

Hældning, konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2018 af ringstedLC

Du ved sikkert, hvordan man hælder noget i et glas. Når flasken holdes lidt skråt i forhold til vandret, har den en hældning. Ingen af de tre røde linjer i linket er vandrette (parallelle med x-aksen), derfor har de en hældning, der er a. Større a ⇒ større hældning.

Da det er ligemeget, hvor på grafen at du aflæser a, har a den samme værdi, er konstant ≈ uforandret.

b er afstanden mellem x-aksen og grafens skæringspunkt med y-aksen. Den er jo også en fast værdi, altså en konstant.

Kig nu godt på figuren i linket med en blå, grøn og rød graf.


Skriv et svar til: funktionskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.