Matematik

Kvadratssætninger

05. november 2018 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Hvis jeg har en opgave der går ud på såldes: (a-2)2. Skal jeg ikke gøre således:

(a-2(a-2)= a2+22 - a2 - a2? Er jeg forkert på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2018 af mathon

             \small (a-2)^2=a^2-2\cdot a\cdot 2+2^2=a^2-4a+4


Svar #2
05. november 2018 af Elninoo

Hvordan kan du få det til at være således? Kan ikke få det til at give mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2018 af AMelev

#2 Du får da det samme. Det du skriver som a2 er jo a·2 = 2a og -2a - 2a = -4a

#1 har brugt kvadratsætningen (a ± b)2 =  (a ± b)·(a ± b) = a2 ± a·b ± b·a + b2 = a2 ± 2a·b + b2, da a·b = b·a 


Svar #4
05. november 2018 af Elninoo

Yes jeg har. Kan du tjekke om jeg gøre det rigtigt med den her så:

(3+b)2= (3+b)(3+b)=3og b2. 3b og 3b= 6b? Eller am i wrong? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2018 af AMelev

Jeg forstår nok ikke helt, hvad du skriver/mener, men hvis du mener
 (3+b)2= (3+b)(3+b)=3+ 3b + b2 +3b = 3+ b6b Så are you right :)


Svar #6
05. november 2018 af Elninoo

Yes forstår godt, stærkt! Jeg glemmer altid at gøre det i rækkefølge.

Skal huske at færdiggøre A først. Dvs 32 + 3b. Og så tage B efter. Hvis du forstår hvad jeg mener :D


Skriv et svar til: Kvadratssætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.