Matematik

Bestem koordinaterne til vektor a og b

05. november 2018 af der2o0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ser på følgende problem: Det vides om  vektor \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b} at \left | \overrightarrow{a} \right |=2 og \left | \overrightarrow{b} \right |=4   og at retningsvinklen for \left | \overrightarrow{a} \right | er 37 grader og retningsvinklen for \left | \overrightarrow{b} \right | er 229 grader. Bestem koordinaterne til \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}.   Jeg tænker, at man kan anvende \overrightarrow{e}_\overrightarrow{a} = \frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}      men er usikker på den præcise udregning...? Takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2018 af AMelev

Gang med længden af a-vektor på begge sider, så får du nedenstående, som er den form, man tiest husker.

\vec{a}=|\vec{a}|\cdot \binom{cos(v)}{sin(v)}, hvor v er retningsvinklen, så det er bare at sætte ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-11-05 19-01-28.png


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til vektor a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.