Matematik

Tangent

06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen hjælpe mig med denne opgave? (tjek billedet) 

Tak påforhånd:)

Vedhæftet fil: mattt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2018 af StoreNord

Først og fremmest skal du omskrive cirklens ligning til standard-form, så du kan aflæse radius og centrum.
Så skal du tegne cirklen med den radius der går ud til   P(1, 1).
Tangenten er vinkelret på denne radius. Så kan du finde hældningen af radius og derefter tangens hældning. Med tangentens hældning samt et punkt kan du finde forskriften for tangenten.


Svar #2
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

skal jeg så bruge denne formel: 

(x-a)2 + (y-b)2=r2 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2018 af StoreNord

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2018 af mathon

\small \textup{Cirklen:}       
                                       \small (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
\small \textup{har i }P_o(x_o,y_o)
\small \textup{tangenten:}
                                       \small (x_o-a)(x-a)+(y_o-b)(y-b)=r^2
                                       


Svar #6
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Mange tak :)) du har reddet mig mange gange tak igen


Svar #7
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

jeg er ikke helt færdig endnu men vil gerne vide hvis jeg har gjordt det rigtigt indtilvidere

Tjek billedet

Vedhæftet fil:maaat.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. november 2018 af StoreNord

Ja. Det er rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. november 2018 af mathon

...næsten rigtigt:
                                  \small (x+1)^2+(y-2)^2=\left (\sqrt{5} \right )^\mathbf{{\color{Red} 2}}


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.