Matematik
Monotoniforholdsundersøgelse
Hej!
Jeg er ikke sikker på at jeg har lavet opgave b) rigtigt. Hvis det er en tredjegradspolynomium burde der så ikke være 3 intervaller? Eller behøver der ikke at være det?
Mange tak på forhånd!
Svar #1
08. november 2018 af Stjerneskud2016
Opgaven
Svar #2
08. november 2018 af StoreNord
Vi kender ikke dit tredjegradspolynomium.
Du har ret i at der skal være 3 intervaller.
Svar #4
08. november 2018 af Stjerneskud2016
Når jeg sætter f'(x)=0 får jeg kun en værdi hvor tangenten er vandret
Svar #7
09. november 2018 af SådanDa
Som du kan se på tegningen i #3 er der to løsninger til f'(x)=0.
f'(x)=1/x+3x2-4=0, da x>0 kan vi skrive det om til:
3x3-4x+1=0, x>0, og videre x3-4/3x+1/3=0, x>0. Du ved at x=1 løser ligningen, så vi kan skrive:
(x-1)(x2+x-1/3)=0, x>0. Ved brug af nulreglen skal vi altså finde løsningerne til:
x2+x-1/3=0, x>0. Brug løsningsformlen:
x=(-1±√(12+4/3))/2= (-1+√(7/3))/2 eller (-1-√(7/3))/2. Men kun den første er positiv, så altså er:
x= (-1+√(7/3))/2 ≈ 0.2638 også en løsning til f'(x)=0.
Skriv et svar til: Monotoniforholdsundersøgelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

