Matematik

hjælp

09. november 2018 af Hassune (Slettet) - Niveau: 9. klasse


Genopfriskning af rumfang, massefylde og vægt
Hvis rumfanget er 10 m³, og massefylden er 2,5 tons pr. m³, hvad er vægten så i tons?
Hvis rumfanget er 12 cm³, og vægten er 45 gram, hvad er så massefylden i gram pr. cm³?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2018 af SuneChr

10 m3·2,5 t/m3 = 25 t    (m3 forkortes væk)
45 g/12 cm3 = 45/12 g / cm3


Svar #2
09. november 2018 af Hassune (Slettet)


Hvis rumfanget er 1,3 m³, og massefylden er 0,6 tons pr. m³, hvad er så vægten i kg.?
Dit svar
Hvis rumfanget er 0,9 dm³, og vægten er 450 gram, hvad er så massefylden i kg pr. dm³?
 


Svar #3
09. november 2018 af Hassune (Slettet)

tak for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2018 af SuneChr

Find først vægten i t. Gang derefter tallet med 1000 for at få kg.
Lav 450 g om til kg:     0,450 kg / 0,9 dm3  =  0,450/0,9 kg/dm3


Svar #5
09. november 2018 af Hassune (Slettet)


Herunder kommer en række små figurer. Du skal finde massefylden.
Hvad er massefylden i g/cm³?
 


Svar #6
09. november 2018 af Hassune (Slettet)

længede er 12 cm

bred er 10 cm
højde er 8cm og vægt er 1450  og det er en firkanten 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2018 af StoreNord

Vi kan ikke se nogen figurer.


Svar #8
09. november 2018 af Hassune (Slettet)

her 

Vedhæftet fil:IMG_3171.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2018 af StoreNord

Kassen

\\Massefylde=\frac{Masse}{L*B*H}=

                                              \frac{1450\; gram}{12\; cm*10\; cm*8\; cm}=\frac{1450\; gram}{960\; cm^{3}}=1.51\frac{gram}{cm^{3}}

Og cylinderen:

\\Massefylde=\frac{Masse}{\pi \cdot \left (\frac{D}{2} \right )^{2} \cdot H}=


Svar #10
09. november 2018 af Hassune (Slettet)

mange tak for din hjælp :)


Svar #11
09. november 2018 af Hassune (Slettet)

hvad er Massefylde til cirkel ? og hvis jeg kun havde diameter hvordan kan man finder radius ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2018 af StoreNord

Radius =\frac{Diameter}{2}
Figuren er en cylinder.


Svar #13
09. november 2018 af Hassune (Slettet)

og massefylde ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2018 af StoreNord

\\Massefylde=\frac{Masse}{\pi \cdot \left (\frac{D}{2} \right )^{2} \cdot H}=


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.