Matematik

Diffentier

11. november 2018 af Silden0136 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med at diffentier disse udtryk? Jeg har nogenlunde styr på reglerne, men kan ikke få resultaterne til at passe sammen. Opgaverne kan ses på billedet der et vedhæftet.

Vedhæftet fil: Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2018 af mathon

Hvad har opgaven med differentiation at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2018 af mathon


Svar #3
11. november 2018 af Silden0136

Jeg skal differentier nogen af disse opgaver,  da vi i øjeblikket har emnet om differentialregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2018 af mathon

           \small \small \begin{array}{lrclclcl} Opg. 5&\frac{1}{2}\cdot \left ( \frac{3}{-2+3}+\frac{1}{3} \right )&=&\frac{1}{2}\cdot \left ( 3+\frac{1}{3} \right )&=&\frac{1}{2}\cdot \frac{10}{3}&=&\frac{5}{3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2018 af StoreNord

opg 8)
              kvadrer begge sider
              gang begge sider med (2x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2018 af StoreNord

opg 7)
         gang hvert led på begge sider med 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2018 af StoreNord

opg 6)
       gang på begge sider med 4


Svar #8
11. november 2018 af Silden0136

Opg. 5.

Hvor fik du 10/3 del?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. november 2018 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{lrclclcl} Opg. 6&\frac{-1+3x}{4}&=&3x\\\\ \textup{multiplicer med 4:}&-1+3x&=&12x\\\\ &-1&=&9x\\\\ &-\frac{1}{9}&=&x \end{array}


Svar #10
11. november 2018 af Silden0136

Tak for opg. 6.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2018 af StoreNord

#8                  3 hele er 9 tredjedele


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. november 2018 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{lrclclcl} Opg.8&\frac{2}{\sqrt{2x-2}}&=&3\quad x>1\\\\&2&=&3\sqrt{2x-2} \\\\\textup{kvadrer:}&4&=&9(2x-2)\quad x>1\\\\ &4&=&18x-18\\\\ &22&=&18x \\\\ &\frac{22}{18}&=&x\\\\ &x&=&\frac{11}{9}=1\tfrac{2}{9} \end{array}


Svar #13
11. november 2018 af Silden0136

Til opg. 8. Hvordan fik du 22 på venstre side. Har du bare ganget dem sammen?


Svar #14
11. november 2018 af Silden0136

Jeg har forstået det nu til spørgsmålet om opg.8.


Svar #15
11. november 2018 af Silden0136

Jeg kan ikke få opg. 7 til at passe. Jeg har ganget med hvert led med 3.

Vedhæftet fil:Udklip2.PNG

Svar #16
11. november 2018 af Silden0136

Ok. Nu har jeg fanget den. 

Tak for jeres hjælp.

Vedhæftet fil:Udklip3.PNG

Skriv et svar til: Diffentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.