Matematik

Tangentligning

13. november 2018 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg skal finde tangenten ligning i punktet P(e,f(e)) med funktionsforskriften 2-3*ln(x)

Jeg har delvist beregnet mig frem til resultatet men er usikker på hvordan jeg skal reducere udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2018 af mathon

        \small \begin{array}{lrcllrclcl} \textup{funktion:}&f(x)&=&2-3\ln(x)&&f(e)&=&2-3\cdot \ln(e)&=&-1\\ \textup{differentieret funktion:}&f{\,}'(x)&=&-\frac{3}{x}&&f{\, }'(e)&=&&=&-\frac{3}{e}\\ \end{array}

        \small \textup{tangentligning i }(e,-1)\textup{:}
                                                            \small y=f{\, }'(e)x+(-1-f{\, }'(e)\cdot e)

                                                            \small y=-\frac{3}{e}x+\left(-1-\left ( -\frac{3}{e} \right )\cdot e\right)

                                                            \small y=-\frac{3}{e}x+2


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. november 2018 af AMelev

#0 Du bør lægge det op, du er kommet frem til. Så kan vi hjælpe dig med det aktuelle problem og skåne os selv og dig for overflødige skriblerier.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.