Matematik

befolknings tal

14. november 2018 af Clarie94 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej ville hører om der er nogen der vil hjælpe mig er helt lost her 

mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2018 af StoreNord

Det er lidt svært uden opgaven.


Svar #2
14. november 2018 af Clarie94 (Slettet)

den er vedhæftet 

spørgsmål 

1. hvor mange procent er danmarks befolnings tal steget fra 1970 til2010

2. hvor stor er gennemsnitlige vækstprocent pr år fra 1970 til 2010

Vedhæftet fil:procent.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2018 af AMelev

Du får oplyst forskriften for befolkningstallel y = 922 500·1.01x, hvor x angiver antal år efter 1800

1. 1970 er 170 år efter 1800 og 2010 er 210 år efter 1800, så x1 = 170 og x2 = 210.
Beregn de tilsvarende y1 og y2 og beregn, hvor mange procent y2 er større end y1.

2. Der er 40 år mellem 1970 og 2010, så befolkningstallet y1 er fremsskrevet med den årlige vækstrate r 40 gange til y2. Dvs. at y2 = (1+r)40·y1.
Løs ligningen mht. r


Skriv et svar til: befolknings tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.