Matematik

stamfunktioner

14. november 2018 af mi28 - Niveau: B-niveau

hej

pls hjælp.. bestem samtlige stamfunktioner il f(x)=e^x *sin(e^x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2018 af SuneChr

Benyt

\int f'\left ( g\left ( x \right ) \right )\cdot g'(x)\, \textup{d}x=\left ( f(g(x)) \right )
f  har her ikke nødvendigvis noget med f i # 0 at gøre.
Du kender sikkert bedre ovenstående regel læst fra højre mod venstre.
Indses let ved at differentiere højre side.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclllrcl} \textup{s\ae t } u=e^x&\textup{og dermed}&\mathrm{d}u=e^x\mathrm{d}x\\\\ &\int \sin(e^x)e^x\mathrm{d}x&=&\int \sin(u)\mathrm{d}u&=&-\cos(u)+k&=&-\cos(e^x)+k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2018 af 123434 (Slettet)

Hej Mathon

Jeg gad godt lære metoden

Hvordan gør du helt præcist?


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.