Matematik

integralet

14. november 2018 af mi28 - Niveau: B-niveau

hjælp!

bestem integralet \int \frac{2x}{x^2+7} dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2018 af peter lind

Brug substitution t= x2 + 7   dt =2xdx   


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2018 af mathon

Så du har:
                      \small \int \frac{1}{x^2+7}2x\mathrm{d}x=\int \frac{1}{t}\mathrm{d}t=\ln(t)+k=\ln(x^2+7)+k


Skriv et svar til: integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.