Matematik

beregne skæringspunkter.

15. november 2018 af hjelp12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan beregner man skæringspunkter, behøves ikke bruge eksembler, bare i kan fortælle mig hvordan man beregner skæringspunkter på en graf.

og tak fordi at i gider at hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2018 af KageSpiseren

Du nød til at aflæse på x og y akserne hvilke 2 streger der skærer hinanden og der kan du aflæse skæringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2018 af mathon

I 8. klasse er der mest tale
om skæring mellem
to rette linjer:
                                         \small a_2x+b_2=y=a_1x+b_1

hvilket kræver
                                         \small \left (a_2-a_1 \right )x=b_1-b_2

                                         \small x=\tfrac{b_1-b_2}{a_2-a_1}

                                         \small y=a_1\cdot \tfrac{b_1-b_2}{a_2-a_1}+b_1

Grafmæssigt er skæringspunktet, hvor linjerne "krydses".

Fra skæringspunktet går du vinkelret på x-aksen for at aflæse x-koordinaten og vinkelret på y-aksen for at aflæse y-koordinaten.


Svar #3
16. november 2018 af hjelp12 (Slettet)

er det det samme med 3 streger


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2018 af AMelev

Hvis du har tre linjer (hvor ingen af dem er parallelle) skal du være heldig/uheldig, hvis de alle tre skal skære hinandet i ét punkt.
l1: y = a·x + b
l2: y = c·x + d
l3: y = e·x + f

Bestem skæringspunktet S(xs,ys) for to af dem, fx l1 og l2, ved at løse ligningen a·x + b = c·x + d og indsætte den fundne løsning xs i fx l1 for at bestemme ys.
Indsæt det fundne skæringspunkt i ligningen for l3. Hvis ligningen er sand, ligger S også på l3, og de tre linjer skærer dermed hinanden i samme punkt.

Hvis de ikke skærer hinanden i samme punkt, er der tre forskellige skæringspunkter S12 (mellem l1 og l2) S13 (mellem l1 og l3) og S23 (mellem l2 og l3), og så må du proceduren igennem tre gange.


Skriv et svar til: beregne skæringspunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.