Matematik

potensfunktion

15. november 2018 af maria362 - Niveau: C-niveau

Kan nogle hjælpe med 3.1 (den eneste uløste opgave)?

Jeg får det til 1.40^-1.4 = 0.624

0.624*100 = 62.4, men det er ikke det rigtige facit, så kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2018 af mathon

               \small 1+r_y=(1+r_x)^{0.7}

               \small \small 1+r_y=(1\textbf{{\color{Red} +0.40}})^{0.7}

               \small 1+r_y=1.40^{0.7}=1.2656

               \small r_y=\tfrac{p_y}{100}=0.2656

               \small p_y=0.2656\cdot 100=26.56\%


Svar #3
15. november 2018 af maria362

#1

kender du løsningen? :)

Jeg kan kun se det screenshot jeg selv satte ind


Svar #4
15. november 2018 af maria362

#2

               \small 1+r_y=(1+r_x)^{0.7}

               \small 1+r_y=(1+0.40)^{0.7}

               \small 1+r_y=1.40^{0.7}=1.2656

               \small r_y=\tfrac{p_y}{100}=0.2656

               \small p_y=0.2656\cdot 100=26.56\%


Svar #5
15. november 2018 af maria362

#2

               \small 1+r_y=(1+r_x)^{0.7}

               \small 1+r_y=(1+0.40)^{0.7}

               \small 1+r_y=1.40^{0.7}=1.2656

               \small r_y=\tfrac{p_y}{100}=0.2656

               \small p_y=0.2656\cdot 100=26.56\%

det var 3.1 som jeg ikke kender svaret på

h(x) = 3*x^-1.4, hvor jeg så skal inddrage spørgsmål 1 :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2018 af Bibo53

Husk at trække 1 fra som i den forrige opgave. Jeg får

r_y=k^a-1=1.4^{-1.4}-1=0.624-1=0.376\cdot100\%=-37.6\%.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2018 af mathon

               \small 1+r_y=(1+r_x)^{0.7}

               \small \small 1+r_y=(1+(\textbf{{\color{Red} -0.40}}))^{0.7}

               \small 1+r_y=0.60^{0.7}=0.69937

               \small r_y=\tfrac{p_y}{100}=-0.30063

               \small p_y=-0.30063\cdot 100=-30.06\%


Svar #8
15. november 2018 af maria362

#6

Husk at trække 1 fra som i den forrige opgave. Jeg får

r_y=k^a-1=1.4^{-1.4}=0.624-1=0.376\cdot100\%=-37.6\%.

mange tak! det var rigtigt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2018 af peter lind

Når x ændre sig med 40% bliver det nye x x*1,4. Du vælger åbenbart x til 1; men det behøver du ikke gøre

h(1) = 3

h(1,4) = 3*1,4-1,4

relativ ændring

100(h(1,4) -h(1)/3 = 100*( 1,4-1,4-1)


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.