Matematik

Hjælp

16. november 2018 af ceci934f (Slettet) - Niveau: 10. klasse

"Nu er jeg dobbelt så gammel, som du er." Hvor mange år skal der gå, før en 36-årig far, kan sige dette til sin 7-årig søn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Løs ligningen

36 + x = 2(7 + x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2018 af mathon

                       \small \begin{array}{|c|c|c|} &\textbf{far}&\textbf{s\o n}\\ \hline \textup{nuv\ae rende alder}&36&7\\ \hline \textup{alder om \textbf{x} \aa r}&36+x&7+x\\ \end{array} \\\\\begin{array}{cccc} \textup{krav} &36+x&=2(x+7)&\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2018 af Silden0136

Er det bare ligningen der skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja. Så skulle du gerne finde frem til at der går 22 år før faren er dobbelt så gammel som sønnen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2018 af Silden0136

Ja, jeg har også fået samme løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Så kan man lige kontrollere resultatet:

Om 22 år er faren 36+22=58 år og sønnen 7+22=29 år, og 58 er det dobbelte af 29, så det stemmer.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.