Matematik

Skæringspunkt ved x

16. november 2018 af Blithe - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået stil 2 opgaver, hvor jeg i den første skulle bestemme funktionsforskriften for en ligning der går gennem to punkter, (-1,2) og (3,-6). Det fik jeg til f(x)= -2x. 

Så står der at jeg skal bestemme, hvor linjen skærer x-aksen med beregning.

Hvordan bestemmer man, hvor linjen skærer x-aksen ved beregning? Er der en speciel formel, eller noget andet? 

Jeg ved godt at den skærer x-aksen ved 0, da det er klart, når b er 0.

Men hvordan viser man det ved beregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2018 af Bibo53

x-aksen har y=0, så du skal løse ligningen -2x=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2018 af mathon

x-aksen har ligningen y=0, så du skal løse ligningen -2x=0.


Skriv et svar til: Skæringspunkt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.