Matematik

tretrinsreglen

18. november 2018 af halløjjjjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle, der please kan forklare mig, hvordan jeg løser de her to.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af peter lind

a) opskriv differenskvotienten   (3(x+h)2 - 4 -(3x2 - 4)/h   reducer tælleren of foretag græseovergangen h->0

b) indsæt x =2 kenholdsvis x=-2 i resultatet fra a


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af mathon

a)

             \small \begin{array}{lrclclcl} \textup{1. trin:}&f(x_o+h)-f(x_o)&=&3(x_o+h)^2-4-\left ( 3{x_o}^2-4 \right )=\\ &3({x_o}^2+2x_oh+h^2)-4- 3{x_o}^2+4 &=&3{x_o}^2+6x_oh+3h^2-4-3{x_o}^2+4&=&(6x_0+3h)h\\\\ \textup{2. trin}&\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}&=&6x_o+3h\\\\ \textup{3. trin:}&f{\, }'(x_o)=\underset{h \to 0}{\lim} \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}&=&\underset{h \to 0}{\lim}6x_o+3h=6x_o+3\cdot 0&=&6x_o \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2018 af mathon

b)
         \small f{\, }'(\{-2,2\})=6\cdot \{-2,2\}=\{-12,12\}


Skriv et svar til: tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.