Matematik

tangent af en retvinklet trekant

18. november 2018 af hana124 - Niveau: 8. klasse

hej 

jeg har brug får til tangent

hvis den husliggende side er 7 og spidsen er 30 grader 

hvad er så den modstående side


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af peter lind

tan(30º) = modstående katete/hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af mathon

I en 30-60-trekant
er:
                \small \small \begin{array}{lrcl} \textup{den mindste katete:}&k_1&=&s\\ \textup{den st\o rste katete:}&k_2&=&\sqrt{3}\cdot s\\ \textup{hypotenusen:}&h&=&2s \end{array}


Svar #3
18. november 2018 af hana124

tan(30) divider med 7


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2018 af mathon

                \small \small \begin{array}{lrclclclclcl}& \tan(30\degree)&=&\frac{s}{\sqrt{3}\cdot s}&=&\frac{1}{\sqrt{3}}&=&\frac{\sqrt{3}}{3} \end{array}       


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2018 af mathon

...ikke tan'gent men 'tangens.


Skriv et svar til: tangent af en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.