Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Sociale medier og identitetdannelse

18. november 2018 af idapedersen123

Hej, jeg har valgt at skrive SRP om emnet 'Mediesocialisering og identitetdannelse i det senmoderne samfund' og skriver i fagene dansk og samfundsfag. Men jeg mangler at finde et danskfagligt værk som jeg kan analysere.
Jeg vil gerne have fokus på hvordan sociale medier kan påvirke indentitsdannelse i det senmoderne samfund og bruge begreber som anerkendelse og iscenesættelse

Jeg vil derfor høre om der er nogle som sidder inde med nogle ideer til analysedelen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af MaiiDevon

Der er et lignende indlæg her: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=922100


Svar #3
22. november 2018 af idapedersen123

Tak for svar. Jeg har allerede kigget efter inspiration fra andre SRP-opgaver, men fik af vide af mine vejledere at mit emne var for bredt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2018 af MaiiDevon

I min SRP skrev jeg om køn og identitet i det senmoderne samfund.

1) Jeg redegjorde for senmodernitetens betydning for familien, ægteskabet/parforholdet og kønsrolllemønsteret (brugte hovedsageligt Giddens). Ligeledes redegjorde jeg for skønlitteraturen i det senmoderne samfund og Kahtrine Marie Guldager som forfatter.

2) Herefter analyserede jeg og fortolkede 3 selvvagte noveller af Katrine Marie Guldager med særligt fokus på hvordan teksterne skildrer senmodernitets familie-, kønsrolle- og parforholdsproblematik.

3) Til sidst diskuterede på baggrund af min analyse, hvor jeg inddrog statistisk materiale og sociologisk i terrorien, og afrundede med en vurding af mine metoder. 

Hvis dit emne er for bredt, kunne du så overveje det emne, jeg arbjedede med? Det tager også udgangspunkt i det senmoderne samfund. Hvis det er, kan jeg sende min problemformulering og fortælle hvilke tekster, jeg valgte. 


Skriv et svar til: Sociale medier og identitetdannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.