Fysik

Masseenergi

19. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: B-niveau

https://imgur.com/a/mg4i0hb

Atommase i start= 4*Hydrogen=4*1,008=4.032u

u=1,492419*10^-10 J

Burde jeg ikke få den samlede masseenergi ved at sige 4*1,492419*10^-10 J eller hvor er det at det går galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2018 af mathon

a)

\small 4\; _{1}^{1}\textrm{H}\textup{:}
              \small m=4\cdot \left (1.007825\; u \right )=4.0313\; u=6.694136\cdot 10^{27}\; kg

              \small \textup{masseenergi:}
                                        \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 6.694136 \cdot10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=6.016389\cdot 10^{-10}\; J=3.75513\cdot 10^9\; eV

              

\small _{2}^{4}\textrm{He}\textup{:}

              \small m=4.00260 \; u =6.646478\cdot 10^{-27}\; kg

              \small \textup{masseenergi:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 6.646478 \cdot10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=5.9735567\cdot 10^{-10}\; J=3.72840\cdot 10^9\; eV

b)

massetab:
                     \small \left (4.0313-4.0026 \right )\; u=0.0287\; u


Svar #3
19. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#2

\small 4\; _{1}^{1}\textrm{H}\textup{:}
              \small m=4\cdot \left (1.007825\; u \right )=4.0313\; u=6.694136\cdot 10^{27}\; kg

              \small \textup{masseenergi:}
                                        \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 6.694136 \cdot10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=6.016389\cdot 10^{-10}\; J=3.75513\cdot 10^9\; eV

              

\small _{2}^{4}\textrm{He}\textup{:}

              \small m=4.00260 \; u =6.646478\cdot 10^{-27}\; kg

              \small \textup{masseenergi:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 6.646478 \cdot10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=5.9735567\cdot 10^{-10}\; J=3.72840\cdot 10^9\; eV

Jeg fik de samme tal, men 6*10^-10J passer slet ikke med de muligheder der er for svaret.

Vedhæftet fil:svar.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2018 af mathon

c)

        \small Q=\left (3.75513-3.72840 \right )\cdot 10^9\; eV=0.02673\cdot 10^9\; eV=4.28262\cdot 10^{-21}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2018 af mathon

d)
     antal fusioner pr. sek.
                                            \small \frac{3.9\cdot 10^{26}\; \tfrac{J}{s}}{4.3\cdot 10^{-21}\; \tfrac{J}{stk}}=9.1\cdot 10^{46}\; \tfrac{stk}{s}


Svar #6
19. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#3
#2

\small 4\; _{1}^{1}\textrm{H}\textup{:}
              \small m=4\cdot \left (1.007825\; u \right )=4.0313\; u=6.694136\cdot 10^{27}\; kg

              \small \textup{masseenergi:}
                                        \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 6.694136 \cdot10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=6.016389\cdot 10^{-10}\; J=3.75513\cdot 10^9\; eV

              

\small _{2}^{4}\textrm{He}\textup{:}

              \small m=4.00260 \; u =6.646478\cdot 10^{-27}\; kg

              \small \textup{masseenergi:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=\left ( 6.646478 \cdot10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=5.9735567\cdot 10^{-10}\; J=3.72840\cdot 10^9\; eV

Jeg fik de samme tal, men 6*10^-10J passer slet ikke med de muligheder der er for svaret.

har vedhæftet mulige svar^


Skriv et svar til: Masseenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.