Matematik

Differentialregning

19. november 2018 af jensandersen1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har to opgave, som jeg er fået lidt i stå ved. 

Jeg håber, at i kan hjælpe mig, og evt. komme med et eksempel eller forklaring på opgaven. 

Tak på forhånd.

Opgave 1.

Funktionerne f og g er givet ved

f(x)= x+ 3x- 5x                og                   g(x) = ln(x) + 7

a) Bestem f'(x) og g'(x)

Opgave 2.

En funktion f  er givet ved

f(x) = 3x + 10*e2x.

a) Bestem f'(0)


Svar #1
19. november 2018 af jensandersen1998 (Slettet)

Jeg har prøvet lidt frem, og fået svaet til opgave 2 til:

f'(x) = 3 + 20 * e2x

f'(0) = 3 + 20 * e2x = 3 + 20 * 1 = 23.

Kan dette passe? :-)


Svar #2
19. november 2018 af jensandersen1998 (Slettet)

Kan dog stadig ikke forstå opgave 1...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af ringstedLC

Opg. 2 er rigtig. Man kan altså differentiere hvert led for sig og og lægge diff.-kvotienterne sammen.

I formelsamlingen finder du også en diff.-kvotient til:

\begin{align*} f(x) &= ax^n\Rightarrow f'(x)=nax^{n-1} \end{align*}

Den skal bruges til opg. 1.

Kom igen med et forslag!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.