Matematik

Hjælp

20. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved ikke hvordan jeg skal udregne denne opgave? altså skal jeg bruge en bestemt formel? (tjek billedet)

Tak påforhånd:))

Vedhæftet fil: matt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2018 af peter lind

Differentier som en sammensat funktion   sammensat af ey og y=2x-1


Svar #3
20. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Forstår ikke rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2018 af peter lind

Reglerne for sammensat funktion siger at f(x)' = df(y)/dy * d(2x-1)/dx


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2018 af ringstedLC

\begin{align*} Generelt:f(x) &= g(h(x))\Rightarrow f'(x)=g'(h(x))\cdot h'(x) \\ f(x)&=e^{2x-1} \\ h(x)&=2x-1\Rightarrow h'(x)=2 \\ g(x)&=e^{h(x)}\Rightarrow g'(x)=e^{h(x)}=e^{2x-1} \\ f'(x)&=e^{2x-1}\cdot 2=2e^{2x-1} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2018 af AMelev

Se formelsamling s. 23 (126).


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.