Matematik

Optimering af æske

21. november 2018 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i gang med en opgave om optimering, som jeg ikke helt forstår. Jeg er med på, at samlet sidelængde = 12 cm og at den derefter foldes til en rektanglet æske – så kan jeg så kalde rektanglets sider for x og y? Jeg forstår ikke, hvad skal man starte med, eller hvad man bruge de 12 cm til?

Tak for hjælp på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2018 af oppenede

Kald højden for x. Så er længden 12-2x. Kan du selv se hvad bredden er?

Rumfang(x) = højde*bredde*længde,   som du skal finde maximum af.

Vedhæftet fil:asd.png

Svar #2
21. november 2018 af meitner

Hmm, er bredden 2x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2018 af StoreNord

2 opbukninger a x er 2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2018 af AMelev

?Lidt mere hjælp.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #5
21. november 2018 af meitner

Nå ja, nu er jeg med - tak. Kan jeg så godt isolere y i ligningen for volmen, så jeg har en funktion udtrykt ved x, som jeg bagefter skal maksimere? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2018 af oppenede

Du skal bestemme y som funktion af x ud fra at sidelængden er 12 som angivet i #4


Svar #7
21. november 2018 af meitner

Okay, så:

12 = 2x + 2y   <=>  y = (12/2x)/2  <=> y = 3/x

- kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2018 af AMelev

Det første passer, men det er grumme fejl, du laver i ligningsløsningen. 
Træk 2x fra (det modsatte af + er -) på begge sider og divider med 2.
Du kan også dividere med 2 på begge sider og så trække x fra.


Svar #9
21. november 2018 af meitner

Det kan jeg da godt se nu! tak, nu går det også op


Skriv et svar til: Optimering af æske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.