Kemi

Stofmængdekoncentration

22. november 2018 af jlj95 - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med helt at forstå beregningerne med stofmængdekoncentration.

5,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 3,30 mL 0,0200 M KMnO4 . Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af Fe2+ i jern(II)opløsningen.

Jeg har afstemt reaktionsskema, og forholdet mellem Fe2+ og MnO4er 5:1.

Er det så at bruge c=n/V og:

1. Finde n(KMnO4

2. Også kan n(Fe2+) regnes ved at n(KMnO4) ganges med 5 da forholdet er 5:1

3. Så kan c(Fe2+) findes ved at sige c(Fe2+) = n(Fe2+)/V(Fe2+)

Gør jeg noget galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af mathon

Ja
          Din redoxafstemning passer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2018 af mathon

          \small 3\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \; 3\, Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

Nu har jeg afstemt redoxreaktionen, og forholdet mellem Fe2+ og MnO4er 3:1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2018 af mathon

3. Så kan c(Fe2+)
findes: 
                               c(Fe^{2+})=\frac{n(Fe^{2+})}{0.005\; L}=\frac{3\cdot n(K\! MnO_4)}{0.005\; L}

 


Svar #4
22. november 2018 af jlj95

Ser den ikke sådan her ud: 5 Fe2+ + MnO4- + 8H+ 5 Fe3+ + Mn2+ + 4 H2O. Det var derfor jeg fik den til 1:5, fordi at  Mn går fra 7+ til 2+. Eller er det forkert?


Svar #5
22. november 2018 af jlj95

Mente sådan her:

 5 Fe2+ + MnO4- + 8H ---  5 Fe3+ + Mn2+ + 4 H2O ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2018 af mathon

Jo du har ret:

3. Så kan c(Fe2+)
findes: 
                               c(Fe^{2+})=\frac{n(Fe^{2+})}{0.005\; L}=\frac{5\cdot n(K\! MnO_4)}{0.005\; L}


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.