Matematik

Analytisk Geometri HJÆLP!!! Haster

22. november 2018 af Tøsedrengene (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder simpelthent totalt fast, er der muligvis en venlig sjæl der kan hjælpe mig?

Her er min opgave.

I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen 
y = 2x+3


A) Beregn afstanden fra punktet P(4,5) til linjen l


B)Beregn den spidse vinkel mellem l og førsteaksen

En cirkel har centrum i punktet C(5,3) og radius 5.
C) Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem denne cirkel og linjen l

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af mathon

A)
            \small l\textup{:}\quad 2x-y+3=0

    afstand fra l til punktet P(4,5):

           \small \textup{dist (l,P(4,5))}=\frac{\left | 2\cdot 4-5+3 \right |}{\sqrt{2^2+1}}


Svar #2
22. november 2018 af Tøsedrengene (Slettet)

Argh selvfølgelig tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2018 af mathon

B)
         \small v_{spids}=\tan^{-1}(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2018 af mathon

C)
       \small \textup{cirkel}:
                                        \small \left (x-5 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=5^2
       skæringspunkter 
       kræver:
                                        \small \left (x-5 \right )^2+\left (2x+3-3 \right )^2=5^2           
                                                                                                    for skæringspunkternes førstekoordinater.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2018 af AMelev

a) Formelsamling s. 15 (74)

b) Formelsamling s. 13 (66)

ad c) l: y = 2x + 3. Indsæt i cirklens ligning og løs denne mht. x

Bliv ven med din formelsamling - det er den eneste hjælp, du har til eksamen.


Skriv et svar til: Analytisk Geometri HJÆLP!!! Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.