Matematik

Omdejningslegemer

23. november 2018 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med en enkelt matematikopgave, er lidt usikker på om min tankegang er korrekt:

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2018 af AMelev

Det kan jo være lidt svært at vide, når du ikke har vedhæftet "din tankegang" - kun opgaven.
Læg det op, du har lavet/tænkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2018 af mathon

Den rette linje gennem O, hvoraf keglens sidelinje udgør et stykke, \small \textup{y=ax}
har hældningskoefficient:

                                               \small a=\tan(v)=\frac{r}{h}
og har således
forskriften:
                                               \small f(x)=\frac{r}{h}x

Omdrejningslegemet;
der fremkommer ved
360 graders drejning
om x-aksen, får derfor
volumenet:
                                   \small V=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left (\frac{r}{h}x \right )^2\mathrm{d}x

                                   \small V=\pi \cdot \frac{r^2}{h^2}\int_{0}^{h}x^2\mathrm{d}x

                                   \small V=\pi \cdot \frac{r^2}{h^2}\left [ \tfrac{1}{3}x^3 \right ]_{0}^{h}=\pi \cdot \frac{r^2}{h^2}\cdot \tfrac{1}{3}\cdot h^3=\tfrac{1}{3}\cdot h\cdot \pi r^2


Svar #4
23. november 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Er dette korrekt

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2018 af AMelev

Du har lagt et billede op af en anden opgave, men så tager vi lige den med i farten.

Areal er rigtigt, men du skal lægge de to sammen for at få arelaet af hele M.

Rumfanget er forkert. Du skal beregne rumfanget af omdrejningslegemet af f-grafen og så trække rumfanget af omdrejningslegemet af g-grafen fra.


Svar #6
23. november 2018 af Larsdk4 (Slettet)

#5

Du har lagt et billede op af en anden opgave, men så tager vi lige den med i farten.

Areal er rigtigt, men du skal lægge de to sammen for at få arelaet af hele M.

Rumfanget er forkert. Du skal beregne rumfanget af omdrejningslegemet af f-grafen og så trække rumfanget af omdrejningslegemet af g-grafen fra.

Tak for hjælpen :) og rart at du fortæller hvad man skal gøre uden at skrive svaret.


Skriv et svar til: Omdejningslegemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.